Oleon haalt prijs voor werkzekerheid in Randstad award ranking voor meest aantrekkelijke werkgever in de Gentse regio

Het chemisch bedrijf Taminco is de meest aantrekkelijke werkgever in de Gentse regio. Dat besluit Randstad op basis van een onderzoek bij 1500 respondenten in de regio Gent. Taminco haalde het nipt voor biotechbedrijven Ablynx en Innogenetics, sectorgenoot Oleon en voedingsbedrijf Lotus Bakeries. Burgemeester Termont van Gent reikte donderdagavond de regionale Randstad Award uit aan de gelukkige winnaar.

Sinds 2000 reikt HR-dienstverlener Randstad elk jaar een Award uit aan de meest aantrekkelijke werkgever in BelgiŽ. Dit gebeurt op basis van een onderzoek bij 14.000 respondenten. Voor dit onderzoek komen alleen bedrijven met meer dan 1.000 werknemers in aanmerking. Dit jaar werden de Awards uitgereikt aan de Luikse vliegtuigbouwer Techspace Aero en de Vlaamse Overheid.

Dit jaar werd voor het eerst een gelijkaardig onderzoek uitgevoerd op regionale schaal. De Gentse regio had de eer de spits te mogen afbijten. Voor dit onderzoek werd eerst een longlist van 40 bedrijven geselecteerd. Deze werden nadien door 1.500 respondenten beoordeeld. Op basis van deze studie blijkt dat het Gentse chemiebedrijf Taminco de meest aantrekkelijke werkgever in de Gentse regio is. Van degenen die het bedrijf kennen stelt 42 % graag tot zeer graag in het bedrijf te willen werken. Het biotechbedrijf Ablynx haalt het net niet en strandt op een bandbreedte. Een ander chemiebedrijf, Oleon, haalt de derde plaats. De top 5 wordt volgemaakt door Innogenetics en het voedingsbedrijf Lotus Bakeries.

1/2